CNC-werken

Een eenvoudige tekening van het internet, een kleurplaat uit een boek of zelfs je eigen schets is voldoende om mee aan de slag te gaan.  Jouw tekening wordt omgezet in een dxf-file en hiermee kunnen we beginnen met programmeren.  Eenvoudige zaken zoals teksten frezen, boringen, kamerruimingen, enz. worden rechtstreeks op de machine voorbereid. 

Ontwerp

Dit gebeurt steeds in nauw overleg met de klant.  Eventueel kan er ook een realistische 3D weergave gemaakt worden zodat je al een duidelijk beeld hebt van het werkstuk.  Pas wanneer het ontwerp goedgekeurd is, gaan we naar de volgende stap. 

Programmeren

In deze fase wordt de eventuele tekening omgezet in machinetaal.  Door middel van de verschillende macro's bepaal je hier volledig wat de machine moet doen. 

Ook de keuze van de juiste snijgereedschappen gebeurt in dit programma. 

Uitvoering

Op de CNC machine worden de stukken op de werktafel vastgehouden door middel van vacuümblokken.  Een automatische gereedschapswisselaar zorgt ervoor dat er verschillende bewerkingen naadloos op elkaar kunnen aansluiten waardoor er geen tijd verloren gaat.  Het gebruik van meerdere werkvelden levert ook een tijdsvoordeel op bij grotere reeksen.